ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρώτα από όλα χρόνια πολλά. Να σας ευχηθώ καλές και πολλές επιτυχίες, δημοσιογραφικές επιτυχίες, όπως επίσης υγεία, ευτυχία, δύναμη προσωπική και οικογενειακή.

Σήμερα θέλω να αναφερθώ σε τρία θέματα.
Πρώτα από όλα μπήκαμε σε μια καινούρια χρονιά γεμάτη αισιοδοξία, με πλούσια πείρα από το παρελθόν την οποία θα την αξιοποιήσουμε για να οργανώσουμε καλύτερα αυτή τη χρονιά και βεβαίως το μέλλον της ναυτιλίας.

Θέλω να κάνω ένα μικρό απολογισμό όσον αφορά κυρίως τη διαχείριση των οικονομικών πόρων, αυτών που αφορούν τα κοινοτικά κονδύλια τα οποία διαχειρίστηκε το Υπουργείο μας.

Οσον αφορά το Β' ΚΠΣ θέλω να σας πω ότι το ποσοστό απορρόφησης -μιας και αυτά μετράμε και αυτά ενδιαφέρουν και το Κοινοβούλιο αλλά και την κοινωνία- ήταν 99,83%. Οσον αφορά το INTERREG II το ποσοστό απορρόφησης ήταν 98,31% Οσον αφορά τα υπόλοιπα κοινοτικά προγράμματα προστασίας και διαχείρισης αλιευτικών πόρων το ποσοστό απορρόφησης ήταν 94,3%.

Οσον αφορά το πρόγραμμα "ARSIMED" εδώ το ποσοστό απορρόφησης ήταν 73,13%, αλλά τα υπόλοιπα έχουν αξιοποιηθεί ήδη σε διάφορες συμπληρωματικές δράσεις οι οποίες προβλέπονται από τον κανονισμό του προγράμματος. και επίσης από το πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ έχουμε απορροφήσεις στο Υπουργείο μας ποσοστό 99,99%. Οσον αφορά τα διευρωπαϊκά δίκτυα ποσοστό απορρόφησης 98,04%.

Ηθελα να ξεκινήσω με αυτό γιατί είναι κάτι στο οποίο επέμενα από την πρώτη στιγμή την οποία ήρθα στο Υπουργείο, ότι πρέπει να πετύχουμε τον υψηλότερο δυνατό βαθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, γιατί έτσι το Υπουργείο μας όχι μόνο καθίσταται αξιόπιστο προς την υπόλοιπη Κυβέρνηση και προς το προς τον συνολικό κυβερνητικό προγραμματισμό, αλλά ταυτόχρονα ενισχύεται και η αξιοπιστία της ελληνικής πολιτικής στον τομέα της ναυτιλίας, σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου τα πάντα παρακολουθούνται και τα πάντα κρίνονται.

Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι κι εγώ ερχόμενος εδώ είχα την ευαισθησία του πρώην Επιτρόπου, που ήθελα πάρα πολύ αυτή η χρονιά να σημαδευτεί με το υψηλότερο βαθμό απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων.

 

 
Ημ. Έκδοσης:10/01/2001 Share Εκτύπωση Download Αρχείου
| | |