ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2001


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρώτα θέλω να ενώσω τη φωνή μου με όλους εκείνους οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους στη βομβιστική επίθεση ενάντια στον κ.Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια σε συνδυασμό και σαν συνέχεια όλων των άλλων τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, έρχεται να επιβεβαιώσει την απαίτηση όλου του λαού, για να υπάρχουν συντονισμένα και άμεσα βήματα, συντονισμένα και άμεσα μέτρα και ομόθυμη υποστήριξη από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο, για να εξαλειφθεί οριστικώς από την πατρίδα μας, το φαινόμενο της τρομοκρατίας.

Ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος, όλες οι γενιές των πολιτικών και αναφέρομαι σε αυτό ιδιαίτερα γιατί εγώ προέρχομαι από την ίδια γενιά με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, γενιές οι οποίες δοκιμάστηκαν με έντονες αντιπαραθέσεις και συγκρουστήκαμε σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά θέλω να τονίσω ότι όλες οι γενιές των πολιτικών και όλοι όσοι πιστεύουμε στη Δημοκρατία, ενώνουμε τη φωνή μας, υποστηρίζοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην πατρίδα μας, μια χώρα δημοκρατική, μια χώρα της ελευθερίας και της ισονομίας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να εκφράσω τις ευχές μου για την γρήγορη ανάρρωση του Βασίλη Μιχαλολιάκου και επίσης την ευχή μου να μην υπάρξει ξανά τρομοκρατική ενέργεια στην πατρίδα μας.

Οσον αφορά τα δικά μας θέματα. Δεν έχω πολλά νέα θέματα να σας αναφέρω σήμερα, δυο τρία μόνο. Πρώτα από όλα χτες υπέγραψα το Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό του Οίκου Ναύτου.

Ενας Οργανισμός που έρχεται να αντικαταστήσει την Υπουργική Απόφαση με την οποία λειτουργεί ο Οίκος Ναύτου από το 1960, δηλαδή ένα απηρχαιωμένο νομικό πλαίσιο το οποίο μέχρι σήμερα κάλυπτε τη λειτουργία του Οίκου Ναύτου.

Ο στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε τις δομές και να τις κάνουμε πιο αποτελεσματικές. Θα αναφερθώ μόνο στις βασικές καινοτομίες του νέου οργανωτικού σχήματος. Πρώτα από όλα συστάθηκε μια Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Υγείας με την οποία θα συντονίζεται η προώθηση όλων των θεμάτων προσωπικού, υλοποίησης των προμηθειών, η κατάρτιση και η εκτέλεση του προϋπολογισμού, όπως επίσης την προληπτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη και την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης όπως επίσης και τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών.
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:24/01/2001 Share Εκτύπωση Download Αρχείου
| | |