ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό
 
 
Δήλωση Χρήστου Παπουτσή, υπεύθυνου Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό

12/2/2007

Όταν ο κ Κεφαλογιάννης μιλάει για μεταρρύθμιση προφανώς εννοεί την απορύθμιση και την αποδιάρθρωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την οποία φέρει στο ακέραιο την ευθύνη ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά στα λιμάνια αντί για μεγάλες επενδύσεις το μόνο που είδαμε ήταν κυβερνητική ανευθυνότητα, μεγάλη αναταραχή και αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και εμπορική δραστηριότητα.
Και τέλος, για τα πέντε νέα Νομοσχέδια που προανήγγειλε ο κ Κεφαλογιάννης ουδείς γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο από τη ναυτιλιακή κοινότητα. Εκτός κι αν είναι κάποιες εκκρεμότητες από την εκτέλεση των «συμβολαίων εξυπηρέτησης φίλιων συμφερόντων», των οποίων η εκτέλεση, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα σχεδιάζεται «εν κρυπτώ και παραβύστω».
Η Ελληνική πολιτεία, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχουν ένα σταθερό στόχο, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας με συνδυασμένες και πολύπλευρες πολιτικές πρωτοβουλίες. Γιατί η Εμπορική Ναυτιλία είναι ο μόνος τομέας στον οποίο η Ελλάδα είναι παγκόσμια υπερδύναμη.

 

 

 
Ημ. Έκδοσης:12/02/2007 Share Εκτύπωση
| | |