ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Παρέμβαση Χρήστου Παπουτσή, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κατά την συζήτηση στην Βουλή για το ασφαλιστικό του δημοσίου και για τα σώματα ασφαλείας.
 
 
Παρέμβαση Χρήστου Παπουτσή, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κατά την συζήτηση στην Βουλή για το ασφαλιστικό του δημοσίου και για τα σώματα ασφαλείας.

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010
 
Κυρία Πρόεδρε θα ήθελα να κάνω εδώ μια μικρή παρέμβαση προκειμένου να εκφράσω την πλήρη συμφωνία μου στην παρέμβαση του κ. Υπουργού, του κ. Βενιζέλου όσον αφορά το συνταξιοδοτικό των στελεχών των και των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, του πυροσβεστικού και του λιμενικού σώματος και να σταθώ σε ένα πολιτικό σχόλιο που έκανε, ότι αυτές οι αλλαγές, αυτού του είδους οι αλλαγές που είναι μεγάλες και δύσκολες σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο είναι αλλαγές που ενδεχομένως να έχουν κάποιο περιθώριο αδικιών αλλά που όμως πού σωστά, τόσο ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος και ο Υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου επανειλημμένα έχουν σταθεί σε αυτό και εκδηλώσει την επιθυμία της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των οποιοδήποτε αδικιών.

Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν βρισκόμαστε στην εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας και όταν εντοπίζουμε τέτοιου είδους αδικίες, ενδεχομένως πάντοτε υπάρχει ο χρόνος πριν την ψήφιση για τις περεταίρω διορθώσεις και αλλαγές. Γι’ αυτό, λοιπόν, θέλω να επανέλθω κα. Πρόεδρε σε μία πρόταση την οποία έχουν υποβάλλει τόσο ο εισηγητής μας, ο κ. Σπύρος Μαργέλης όσο και οι αρμόδιοι συνάδελφοι επί του θέματος, ο κ. Δημήτρης Καρύδης, η κα. Αφροδίτη Παπαθανάση, η οποία αφορά έναν μικρό αριθμό στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, όχι τόσο των ενόπλων δυνάμεων, κυρίως της αστυνομίας, του πυροσβεστικού και του λιμενικού σώματος και αφορά εκείνους οι οποίοι προσελήφθησαν μέχρι την ηλικία των 32 ετών πριν από το 1995, πριν από τις 31-12-1995 και οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά το 2015 σύμφωνα με το νόμο. Για μια κατηγορία περίπου δυόμιση σειρές, στην αστυνομία, το λιμενικό και την πυροσβεστική, αυτοί χάνουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν πλήρες δικαίωμα σύνταξης.

Και γι’ αυτό το λόγο έχουμε προτείνει μια προσθήκη, μια τροπολογία, σύμφωνα με την οποία ο συντάξιμος χρόνος του ένστολου προσωπικού που έχει καταταγεί μέχρι την 31-12-1995 και θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης από 1-1-2015 και μετά προσαυξάνεται κατά τρία έτη με την καταβολή από τις προβλεπόμενες διατάξεις του άρθρου 51 του Προεδρικού Διατάγματος 169/2007 εισφοράς για την συμπλήρωση 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας. Αυτή η τροπολογία έχει μηδενικό κόστος για τον προϋπολογισμό, φέρει πλήρη αποκατάσταση της δικαιοσύνης και αφορά επαναλαμβάνω μόνο την αστυνομία, το λιμενικό και την πυροσβεστική. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Υπουργό Οικονομικών και εσάς, εφόσον βρίσκεστε στη αίθουσα, να συναινέσετε και να κάνετε αποδεκτή την πρόταση των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επανειλημμένα και με πολύ δημιουργικό τρόπο έχουν σταθεί σε αυτή την προσπάθεια για αυτό το νομοσχέδιο που είναι δύσκολο αλλά πολύ απαραίτητο στην παρούσα φάση.
  
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:14/07/2010 Share Εκτύπωση
| | |