ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Χαιρετισμός στην 5η Τακτική Συνέλευση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομών Αττικής, Πειραιά και Νήσων
 
 
Χαιρετισμός Χρήστου Παπουτσή, υπεύθυνου Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην 5η Τακτική Συνέλευση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομών Αττικής, Πειραιά και Νήσων


13/12/2006


Κύριε Πρόεδρε,

Φίλες και φίλοι στελέχη του Λιμενικού Σώματος,

Δυστυχώς λόγω των Κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν κατάφερα να βρίσκομαι μαζί σας.
Θα ήθελα, ωστόσο, με μεγάλη χαρά να χαιρετίσω την ετήσια Γενική σας Συνέλευση που γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο για όλους. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δημιουργεί καθημερινά νέα αδιέξοδα. Οδηγεί την αγορά στην ανασφάλεια, και τους εργαζόμενους, στην απόγνωση. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει στερήσει από κάθε ελληνική οικογένεια την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πρωτοστατεί σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Η πλήρης αδιαφορία για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, η εμμονή σε δογματικές θέσεις για εφαρμογή του προγράμματος της Ν.Δ. χαρακτηρίζουν τη Κυβερνητική πολιτική στο χώρο σας.
Δογματική εφαρμογή σε ορισμένους τομείς όπως η ακτοπλοΐα και τα λιμάνια, υποκριτική πρακτική και στάση όσον αφορά τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. για το Λιμενικό Σώμα.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με το Ν.2935/2001, δώσαμε δείγμα γραφής και κατάθεση πολιτικών προθέσεων για το ρόλο του Λιμενικού Σώματος. Για την ενδυνάμωση, τον εκσυγχρονισμό, τη διαρκή επιστημονική, επαγγελματική και επιχειρησιακή εκπαίδευση. Για να ανταποκριθεί το Λιμενικό Σώμα, στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης Ακτοφυλακής, με διεθνές κύρος αλλά και στην υποστήριξη της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας μας, την Εμπορική Ναυτιλία που καθιστά την Ελλάδα παγκόσμια υπερδύναμη.
Σήμερα, ως αποτέλεσμα της Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης ο Ν.2935/2001 παραμένει κενό γράμμα.
Ιδιαίτερα, για το προσωπικό ενώ προβλεπόταν αύξηση των οργανικών θέσεων μέχρι το 2006 σε 10.156, σήμερα υπάρχουν 3.500 κενές οργανικές θέσεις, ενώ δεν υπάρχει προγραμματισμός και σχέδιο.
Αντίθετα, μάλιστα, υπάρχει σχέδιο απαξίωσης του Λιμενικού Σώματος.
Έτσι εξηγείται η πλήρης αδιαφορία και η άρνηση για την ικανοποίηση των πάγιων οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.
Έτσι εξηγείται η προχειρότητα και η σκοπιμότητα που είναι προφανής στη διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των Λιμενικών.
Σε παρόμοιο πλαίσιο προχειρότητας αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας σήμερα. Γι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργανώσεων για να προασπίσουν και να προωθήσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις με προτάσεις και θέσεις που να έχουν στέρεη και λογική βάση.
Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος διασκορπισμένο σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνει καθημερινά τον αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες για την εξυπηρέτηση και προστασία του έλληνα πολίτη καθώς και την προάσπιση των θαλασσίων συνόρων. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να αναγνωρισθεί έμπρακτα και όχι με αυξήσεις και ρυθμίσεις που απαξιώνουν και εξευτελίζουν την καθημερινή αγωνία και τον αγώνα σας.
Όμως, αποτελεί εμπαιγμό και συκοφαντία του συνόλου των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, όταν η Κυβέρνηση δίνει αυξήσεις τριών και επτά ευρω και θεωρεί ότι ικανοποίησε τα αιτήματα σας.
Εύχομαι η Γενική σας Συνέλευση μέσα από γόνιμο διάλογο να αναπτύξει ένα ουσιαστικό διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, ιεραρχώντας τις απαιτήσεις και τα προβλήματα των μελών της Ένωσής σας.

 

 
Ημ. Έκδοσης:13/12/2006 Share Εκτύπωση
| | |