ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Δήλωση για την αίτηση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκοκυπριακού Κόμματος να γίνει δόκιμο μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευαγ. Αντώναρου, καθώς και για το νέο κύκλο βίας στην Παλαιστίνη
 
 
Δήλωση Χρήστου Παπουτσή, υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την αίτηση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκοκυπριακού Κόμματος, για να γίνει δόκιμο μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευαγ. Αντώναρου, καθώς και για το νέο κύκλο βίας στην Παλαιστίνη
9/11/2006


Η κυβέρνηση εκτίθεται με υπονοούμενα, μ' έναν διχαστικό λαϊκισμό, σε θέματα ευαίσθητα, όπως είναι αυτά της εξωτερικής πολιτικής και βεβαίως, το Κυπριακό.
Η αίτηση προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή του Τουρκοκυπριακού Κόμματος για να γίνει δόκιμο μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς προϋποθέτει πρώτα απ´ όλα την ουσιαστική συμμετοχή του στην εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Και επιπλέον, προϋποθέτει την αναγνώριση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βάση τις επανειλημμένες πολιτικές αποφάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Τα υπόλοιπα όλα είναι εκ του πονηρού και προσφέρονται μόνο για φθηνή εσωκομματική κατανάλωση στη Νέα Δημοκρατία και βεβαίως, στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα. Λυπάμαι γι αυτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι έχετε να πείτε για το θέμα του Ισραήλ;
Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Για το θέμα της βίας η οποία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο.
Καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει αυτές τις νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις και σε κάθε περίπτωση όλες οι πλευρές να τερματίσουν αυτόν τον νέο κύκλο βίας και αίματος που επιχειρείται να ξαναρχίσει στην περιοχή.

 

 

 
Ημ. Έκδοσης:09/11/2006 Share Εκτύπωση
| | |