ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Δήλωση για τη δημιουργία μιας ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα ελέγχει την εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων
 
 
Δήλωση Χρήστου Παπουτσή, υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για τη δημιουργία μιας ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα ελέγχει την εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων


11/7/2006


Το ΠΑΣΟΚ, με αίσθημα ευθύνης υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, από διαδικασίες που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τον άριστο συνδυασμό κόστους-οφέλους.

Υπενθυμίζουμε όμως, την ανάγκη για μια νέα εθνική στρατηγική ειρήνης, ασφάλειας και συνεργασίας με όλους τους λαούς της περιοχής. Μια στρατηγική, που θα επιτρέψει τη μείωση των εξοπλισμών και τη δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος ειρήνης, για τη χρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό θέτουμε τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση της ΝΔ προ των ευθυνών τους.

Για τις νέες προμήθειες αεροσκαφών που σχεδιάζονται απαιτούνται ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί, πλήρης διαφάνεια και δημοκρατικός κοινοβουλευτικός έλεγχος. Και αυτό εντάσσεται στο πνεύμα του νέου ευρωπαϊκού κώδικα συμπεριφοράς για τους αμυντικούς εξοπλισμούς όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το σκοπό αυτό, επαναλαμβάνω την πρόταση για τη δημιουργία μιας ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Και θέλω επίσης να δηλώσω, ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα δεχθεί και θα καταγγείλει οποιαδήποτε προσπάθεια δέσμευσης της χώρας και ανάληψης συμβατικών υποχρεώσεων με αδιαφανείς διαδικασίες και πολιτικά αναιτιολόγητες επιλογές.
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:11/07/2006 Share Εκτύπωση
| | |