ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Δήλωση για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη
 
 
Δήλωση του Χρήστου Παπουτσή, υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

11/7/2006

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στα παλαιστινιακά εδάφη, με θύματα αθώους Παλαιστίνιους πολίτες.
Η Διεθνής Κοινότητα, δυστυχώς, παραμένει απαθής μπροστά στην ανεξέλεγκτη δράση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, μια δράση δυσανάλογη με τον επιδιωκόμενο στόχο, μια δράση που παραβιάζει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το πνεύμα του ΟΗΕ, σύμφωνα μάλιστα και με τις τελευταίες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα, του κ. Κόφι Ανάν.
Δε μπορούμε να παραμένουμε άλλο θεατές της καταστροφής των υποδομών. Δε μπορούμε να παραμένουμε θεατές του νέου κύκλου βίας και αίματος που απειλεί τον παλαιστινιακό λαό. Δε μπορούμε να σιωπούμε σε μια κρίσιμη περίοδο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη, πρέπει να ενεργοποιήσουν κάθε δημοκρατική συνείδηση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, δυστυχώς, παραμένει άφωνη, αδρανής, ασυγκίνητη. Η ελληνική κυβέρνηση είναι απούσα απ? τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, υποβαθμίζοντας στην ουσία, τις σχέσεις της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο.
Καλούμε την κυβέρνηση, να αξιοποιήσει επιτέλους τη σημερινή θέση της χώρας μας στον ΟΗΕ και να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την ανάληψη πρωτοβουλιών απ? τη Διεθνή Κοινότητα, για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

 

 

 
Ημ. Έκδοσης:11/07/2006 Share Εκτύπωση
| | |