ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Σχολιασμός των δηλώσεων του Ερντογάν για την Ε.Ε. και το Κυπριακό, και των δηλώσεων του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Ναμίκ Ταν
 
 
Σχόλιο Χρήστου Παπουτσή, υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για τις δηλώσεις του Ερντογάν για την Ε.Ε. και το Κυπριακό, και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Ναμίκ Ταν


14/6/2006


• Για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών Ναμίκ Ταν για το ενδεχόμενο αίτημα αποζημίωσης αναφορικά με τη σύγκρουση αεροσκαφών:

Όσο περνάει η επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης για τις επιτυχίες της κας Μπακογιάννη, αποκαλύπτεται ότι, η Τουρκία όχι μόνο διατηρεί τις αμφισβητήσεις της εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά ταυτόχρονα ενδέχεται να ζητήσει και αποζημίωση για τα αποτελέσματα της έντασης που η ίδια δημιουργεί στον εναέριο χώρο του Αιγαίου με τα τραγικά επακόλουθα που ζήσαμε. Ε όχι, πάει πολύ.

• Τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν για την Ε.Ε. και το Κυπριακό:

Είναι απαράδεκτο ο κ. Ερντογάν να επιχειρεί να συνδέσει τις υποχρεώσεις της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με την de facto αναγνώριση των κατεχόμενων στην Κύπρο. Και κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει, επιτέλους, στον κ. Ερντογάν και στην Τουρκία, ότι η λεγόμενη απομόνωση των τουρκοκυπρίων οφείλεται ακριβώς στη συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή του Βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας - μέλους του ΟΗΕ και ταυτόχρονα μέλους της ΕΕ.

 

 

 
Ημ. Έκδοσης:14/06/2006 Share Εκτύπωση
| | |