ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Παρέμβαση στη συνεδρίαση των Αντιπροσώπων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παρίσι
 
 
Ο Χρήστος Παπουτσής, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, παρεμβαίνοντας σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση των Αντιπροσώπων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στο Παρίσι παρουσία του Πρωθυπουργού της Γαλλίας κ, Francois Fillon, τόνισε μεταξύ άλλων: 

3/11/2008

«Η χρηματοπιστωτική κρίση ανέδειξε την ανάγκη της εποπτείας και της ρύθμισης των αγορών. Πιστεύετε, κ Πρωθυπουργέ, ότι αρκεί η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή μήπως θα χρειασθεί μια επιπλέον συνεργασία των εθνικών αρχών;
Όσον αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας, δεν νομίζετε κ Πρωθυπουργέ, ότι χρειάζεται περισσότερη ευελιξία όσον αφορά το ύψος, το περιεχόμενο του ελλείμματος καθώς και το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται για τη μείωση;
Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην πραγματική οικονομία, δεν θα έπρεπε να εφησυχάζουμε με ενδεχόμενη ευέλικτη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας. Δεν θα αρκούσε.
Πιστεύω, ότι χρειάζεται μια νέα θεώρηση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού για την χρηματοδότηση των πολιτικών που αφορούν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Και μάλιστα, χρηματοδότηση επικεντρωμένη στην δημιουργία θέσεων εργασίας, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην καινοτομία, την έρευνα και την παιδεία.»
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:03/11/2008 Share Εκτύπωση
| | |