ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ
Πολυμέσα
Δήλωση Χρήστου Παπουτσή, Υπεύθυνου του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την Εξωτερική Πολιτική, Ασφάλεια και 'Αμυνα, σχετικά με το αποτέλεσμα του Γαλλικού δημοψηφίσματος
 
 
Δήλωση Χρήστου Παπουτσή, Υπεύθυνου του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την Εξωτερική Πολιτική,
Ασφάλεια και 'Αμυνα, σχετικά με το αποτέλεσμα του Γαλλικού δημοψηφίσματος
 
Αθήνα, 30 Μαΐου 2005


«Με το Γαλλικό «όχι», η Ευρώπη εισέρχεται σε μιαν περίοδο έντονου προβληματισμού, αλλά η πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης συνεχίζεται. Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατική διαδικασία της επικύρωσης της Ευρωπαϊκής Συνταγματικής Συνθήκης πρέπει να ολοκληρωθεί σε όλα τα κράτη-μέλη

Είναι προφανής η ανάγκη για έναν ουσιαστικό και σε βάθος δημόσιο διάλογο για τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν οι πολίτες για την Ευρωπαϊκή κοινωνία του μέλλοντος. Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθεί η δυνατότητα και η αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και να εγγυάται την ποιότητα της ζωής τους.

Το Γαλλικό «όχι» θα επιδράσει σημαντικά στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για τη μελλοντική διεύρυνση, τον προσανατολισμό και τη χρηματοδότηση των πολιτικών της Ένωσης.

Οι πολιτικές ηγεσίες στα κράτη-μέλη και τα θεσμικά όργανα της Ένωσης, ας αξιοποιήσουν το Γαλλικό «όχι» ως μια αφορμή για την αποσαφήνιση των ευρωπαϊκών πολιτικών και τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και των επιλογών για την ασφάλεια, την ανάπτυξη, την απασχόληση, και την αλληλεγγύη στην κοινωνία».
 

 

 
Ημ. Έκδοσης:30/05/2005 Share Εκτύπωση
| | |