Εκτύπωση
Δήλωση για την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Δ. Μανιατάκη
Δήλωση Χρήστου Παπουτσή, υπεύθυνου Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Δ. Μανιατάκη

16/1/2007

Η κυβέρνηση και ο κ. Μανιατάκης οφείλουν να εξηγήσουν ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ.
Είναι η ομολογία της «κρυφής ατζέντας» για την ΔΕΗ; Είναι ο κ. Μανιατάκης ο αποδιοπομπαίος τράγος της διάλυσης της ΔΕΗ; Ή υπάρχουν και άλλες πλευρές;
Για όλα αυτά επείγουν κατηγορηματικές απαντήσεις. Γιατί οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν την ΔΕΗ τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεχείς διοικητικές κρίσεις που απαξιώνουν, σχεδιασμένα, τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας.
Χαρακτηριστικό του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στην ΔΕΗ είναι ότι, για να αποφευχθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση της χώρας, καταναλώνονται καθημερινά πολύτιμα υδάτινα αποθέματα, που θα έπρεπε, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των ενεργειακών προβλημάτων της περιοχής μας , να διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού. Συγκαλύπτουν έτσι και μεταθέτουν το πρόβλημα γι’ αργότερα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που με βεβαιότητα θα παρουσιαστούν στο μέλλον.