Εκτύπωση
Για την Ευρώπη του 21ου αιώνα
...Χρειάζεται περισσότερο φως στο γιατί και το πώς, στις επιρροές και στις αντιστάσεις, στις αναστολές και στις επιδιώξεις των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα επόμενα χρόνια είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης και της συμμετοχής του Ευρωπαίου πολίτη. Γιατί η Ευρώπη πάνω από όλα είναι οι λαοί της, είναι οι άνθρωποι.

Από τα βόρεια χωριά της Φινλανδίας έως τη Μαγιόρκα και την Κρήτη και από τις εργατικές κατοικίες του Μάντσεστερ έως τα ορεινά χωριά της Σαξωνίας, στην πρώην Ανατολική Γερμανία, αισθάνθηκα πιο έντονο το λόγο ύπαρξης της Ενωμένης Ευρώπης, πολύ
περισσότερο από ους διαδρόμους της εξουσίας στις Βρυξέλλες. Κοινά προβλήματα, κοινή αγωνία αλλά και κοινή προσδοκία και ελπίδα του Ευρωπαίου εργαζομένου, του μικρού επιχειρηματία, του επαγγελματία, του αγρότη, του ανθρώπου του μόχθου. Εκεί συνειδητοποιεί κανείς την αξία αυτής της πορείας, καθώς είναι μια πολιτική διαδικασία που αφορά εξίσου το μέλλον όλων των λαών μας.

Εκδόσεις «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ» - Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ, ISBN 960-14-0154-7